måndag 19 januari 2015

Lite extra "göra klar"-pepp! Och ett stort tack till våra sponsorer!

Vad roligt att se och läsa om alla era koftor! Ni är så grymma allihop! Det är också intressant att läsa om era tankar kring hela det här projektet. För många utav er är det första gången ni stickar en hel kofta/tröja från början till slut utan något färdigt mönster och det är roligt att så många utav er blir så nöjda men det är också roligt att läsa om vad som blev fel, vad ni ska ändra till nästa gång och vad ni har fått med er av den här knit-a-longen.

Vi hade flera tankar med den här KAL-en, dels ville vi sprida stickglädje, ge er medlemmar verktyg för att blir riktigt nöjda med er stickning och visa hur man med relativt enkla medel kan förbättra slutresultatet. En annan tanke som fanns var att vi ville visa på hur mycket jobb det ligger bakom ett bra mönster och att det är värt att betala för det jobb som stickdesigners lägger ner på att göra ett mönster.

En annan sak som är extra rolig med knit-a-longen är att jag får möjligheten att dela med mig av några av mina absoluta favoriter när det kommer till svenska indiefärgare.
Jag har förgäves väntat på bättre fotoväder och när nu min kamera också bestämt sig för att sjunga på sista versen så fick jag kasta mig ut och knäppa en bild på de fantastiska garnvinsterna i lotteriet som ni deltar i genom att sticka klart er kofta.

All info om hur du deltar i lotteriet finns HÄR.

Från vänster har vi en fantastisk lejongul härva Dandelion sport från Morrisgarn, garnet är spunnet av supermjuk ekologisk merino och färgen är djup och levande och garnet passar extra bra till känsliga personer eftersom det är så mjukt.

Sen har vi den enda härvan som var omöjlig att fånga den rätta färgen på så ni får ta mig på orden när jag säger att den har den perfekta djupa jadegröna färgen. Garnet kommer från Manduzana och passar extra bra till sockor då det innehåller superwashbehandlad ull och nylon.

Nästa härva har jag spunnit själv på min slända av handfärgade fibrer från Manduzana, materialet är Corriedale och det är tvinnat 3-trådigt så att det får mjuka färgövergångar, garnet är dimmigt lila, blått och grönt och påminner lite om en akvarellmålning.

Som en akvarellmålning kan man också beskriva den sista härvan som jag visat er förut, både finstämd och färgstark är härvan från Moods of Colors, garnet är 100 % merino och kommer från certifierad merinoproduktion där djuren behandlas väl och inte utsätts för mulesing. Garnet skulle nog göra sig extra bra som en sjal.

Klicka er in på länkarna i texten och njut av färg och garnglädje och inte minst hantverksskicklighet!

Naturligtvis glömmer vi inte heller bort första priset som är ett fårskinn från Ateljé Norrgården / Ostbiten, klicka er in på deras hemsida och titta på både , textil, skinn och mathantverk i världsklass!

Nu hoppas jag att ni blir lite extra peppade till att sticka klart era koftor.

Kram!
Erika/Dödergök

måndag 12 januari 2015

Rapportera in din kofta!

Nu är det dags! För att vara med i det mycket fina lotteriet med vinster från Ostbiten (ett fårskinn och en liten ostbricka), Moods of Colors (handfärgat garn), Manduzana (handfärgat garn), Morrisgarn (handfärgat garn) och Dödergök (handspunnet garn från handfärgade fibrer), lämnar du en kommentar till det här inlägget senast 31/1. Kommentaren ska innehålla en fungerande länk till din färdiga kofta, det ska synas tydligt på bilden att den är klar (vi vill gärna se den på så klart om det går). När du har lämnat din kommentar har du en lott i lotteriet och vinnarna kommer att presenteras här på bloggen första veckan i februari. Lycka till och sticka lugnt ännu finns det tid till att bli klar!

onsdag 7 januari 2015

Nu finns mönstret på ravelry!

Äntligen finns Stickameras koft-KAL på ravelry! Mönstret är nu tillagt och det skulle vara jätteroligt om alla ni som har ravelry lägger till era projekt till mönstret så att alla koftor samlas.
Vi håller också på och jobbar med ett galleri på stickamera.se där vi kan samla alla koftor från alla som var med i KAL:en.

Senare i veckan kommer det att läggas ut ett inlägg här på bloggen där du rapporterar in din färdiga kofta.

söndag 4 januari 2015

En liten hälsning till alla tappra koft-KAL:are!

Hej! Hoppas att det är bra med er alla! Jisses så många fina koftor som stickas just nu, ni är grymma! Imorgon släpps sista delen i knit-a-longen, jag har tagit mig lite jul och nyårsledigt men från och med imorgon är jag på tårna igen och svarar på era frågor och peppar er i mål!