måndag 19 januari 2015

Lite extra "göra klar"-pepp! Och ett stort tack till våra sponsorer!

Vad roligt att se och läsa om alla era koftor! Ni är så grymma allihop! Det är också intressant att läsa om era tankar kring hela det här projektet. För många utav er är det första gången ni stickar en hel kofta/tröja från början till slut utan något färdigt mönster och det är roligt att så många utav er blir så nöjda men det är också roligt att läsa om vad som blev fel, vad ni ska ändra till nästa gång och vad ni har fått med er av den här knit-a-longen.

Vi hade flera tankar med den här KAL-en, dels ville vi sprida stickglädje, ge er medlemmar verktyg för att blir riktigt nöjda med er stickning och visa hur man med relativt enkla medel kan förbättra slutresultatet. En annan tanke som fanns var att vi ville visa på hur mycket jobb det ligger bakom ett bra mönster och att det är värt att betala för det jobb som stickdesigners lägger ner på att göra ett mönster.

En annan sak som är extra rolig med knit-a-longen är att jag får möjligheten att dela med mig av några av mina absoluta favoriter när det kommer till svenska indiefärgare.
Jag har förgäves väntat på bättre fotoväder och när nu min kamera också bestämt sig för att sjunga på sista versen så fick jag kasta mig ut och knäppa en bild på de fantastiska garnvinsterna i lotteriet som ni deltar i genom att sticka klart er kofta.

All info om hur du deltar i lotteriet finns HÄR.

Från vänster har vi en fantastisk lejongul härva Dandelion sport från Morrisgarn, garnet är spunnet av supermjuk ekologisk merino och färgen är djup och levande och garnet passar extra bra till känsliga personer eftersom det är så mjukt.

Sen har vi den enda härvan som var omöjlig att fånga den rätta färgen på så ni får ta mig på orden när jag säger att den har den perfekta djupa jadegröna färgen. Garnet kommer från Manduzana och passar extra bra till sockor då det innehåller superwashbehandlad ull och nylon.

Nästa härva har jag spunnit själv på min slända av handfärgade fibrer från Manduzana, materialet är Corriedale och det är tvinnat 3-trådigt så att det får mjuka färgövergångar, garnet är dimmigt lila, blått och grönt och påminner lite om en akvarellmålning.

Som en akvarellmålning kan man också beskriva den sista härvan som jag visat er förut, både finstämd och färgstark är härvan från Moods of Colors, garnet är 100 % merino och kommer från certifierad merinoproduktion där djuren behandlas väl och inte utsätts för mulesing. Garnet skulle nog göra sig extra bra som en sjal.

Klicka er in på länkarna i texten och njut av färg och garnglädje och inte minst hantverksskicklighet!

Naturligtvis glömmer vi inte heller bort första priset som är ett fårskinn från Ateljé Norrgården / Ostbiten, klicka er in på deras hemsida och titta på både , textil, skinn och mathantverk i världsklass!

Nu hoppas jag att ni blir lite extra peppade till att sticka klart era koftor.

Kram!
Erika/Dödergök

2 kommentarer:

  1. Jag har fått lägga koftan, som blev en jumper, på is pga allmänna hälsoläget. Har redan börjat tänka ut nya koftor, kolla på garn och klura vidare. Jag är så glad att jag hoppade på det här KAL-tåget även om jag inte når ända fram.
    Du har förmedlat inte bara bra verktyg för fortsatt stickande utan också kreativitet och sticklust. Applåder och en stor bukett rosor!

    SvaraRadera
  2. Jag har inte kommit längre än ca 5 cm på oket. Blev sen förkyld och har sen haft flertalet förkylningar så jag har lagt min kofta åt sidan tills jag orkar sticka igen.

    SvaraRadera